tiistai 21. tammikuuta 2014

Sara Shepard: Valehtelevat viettelijät

Valehtelevat viettelijät
”Älä koskaan luota kauniiseen tyttöön jolla on ruma salaisuus”

Shepard Sara, Valehtelevat viettelijät - Kaivattu
Kirjailija Sara Shepard, Valehtelevat viettelijät: Kaivattu.
Suomennettu vuonna 2012, nuortenkirja
Kirjassa on neljä päähenkilöä:
Spencer Hastings: Älykäs, nelikon aivot.
Aria Montgomery: Taiteellinen, ihastuu opettajaansa kirjan ensimmäisessä osassa.
Hanna Marin: Asuu yksin äitinsä kanssa, paras ystävä Mona Vanderwall. Harrastaa pikkurikoksia.
Emily Fields: Harrastaa uintia ja pitää tytöistä. Oli ihastunut Alisoniin.
Alison DiLaurentis: Katosi vuosi ennen kirjasarjan alkua. Oli Spencerin, Arian, Hannan ja Emilyn paras ystävä. Tuntui tietävän kaikkien salaisuudet. Upea, kaunis sekä viekas, hankki elämänsä aikana monia vihamiehiä.

Asuvat Rosewoodissa, Pennysylvaniassa ja käyvät paikallista lukiota. Rauhallinen paikka ihmisten mielestä kunnes alkaa tapahtua murhia, katoamisia ja outoja tapahtumia. Nelikko ei ole ollut ennalleen kolme vuotta sitten kadonneen Alisonin takia. Heillä on kuitenkin yhteinen salaisuus jonka he ovat luvanneet pitää hautaan asti. Ystävykset ovat erkaantuneet toisistaan, mutta heitä yhdistää jokin: he saavat viestejä samalta henkilöltä, joka uhkaa paljastaa kaikki heidän synkimmät salaisuudet. Voisiko viestien takana olla kadonnut Alison jonka kukaan ei uskonut elävän?

Kirja olisi pitänyt lukea ennen ensimmäisen tuotantokauden aloittamista, koska saattaa mennä helposti sekaisin tapahtumista. Kirjassa on hieman poikkeavuuksia. Kirjailija ei kuvaillut kauheasti tapahtumia, mutta teksti ei ollut pitkäveteistäkään. Yksi luku kertoi aina yhdestä tytöstä ettei tapahtumat menisi sekaisin, luvut olivat myös sopivan pitkiä ehkä välillä lyhyitäkin. Kirja oli lyhyt, mukavalla tavalla kieroileva, jännittävä ja loppujenlopuksi ihan hyvä. Suosittelen kaikille nuorille!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti