maanantai 20. tammikuuta 2014

Cassandra Clare: Varjojen kaupungit 1 - Luukaupunki

Otava 2009
FantasiakirjaCassandra Claren Luukaupunki kertoo 15-vuotiaasta Clarystä, joka näkee newyorkilaisella klubilla nuoren pojan surmattavan. Clary tajuaa nopeasti näkevänsä asioita joita muut eivät näe – ei edes hänen paras ystävänsä Simon.  

Seuraavien päivien aikana Claryn äiti katoaa yllättäen, ja Clary tutustuu varjometsästäjiin, jotka suojelevat maallikoita eli tavallisia ihmisiä hallitsemalla yliluonnollista maailmaa, jota ihmiset eivät näe. Tähän maailmaan kuuluvat niin vampyyrit, ihmissudet kuin haltijatkin, ja tapahtumien edetessä Clary tajuaa aina olleensa kaiken yliluonnollisen ympäröimänä.

Clary, mukanaan nuori ja ylimielinen varjometsästäjä Jace Wayland, sukeltaa alamaailmaan aikeenaan etsiä äitinsä ja Muutoksen maljan, joka on yksi kolmesta maagisesta voimaesineestä. Näiden esineiden joutuminen vääriin käsiin tarkoittaisi mahdollisesti sotaa varjometsästäjien ja alamaailmalaisten välillä, heidän keskellään maallikot.

Luukaupunki on kuusiosaisen, maailmanlaajuisesti tunnetun bestseller-kirjasarjan ensimmäinen osa, jonka teemana on itsensä löytäminen. Sillä on myös monia sisarussarjoja, kuten The Infernal Devices, mutta niitä ei ole vielä suomennettu. Luukaupungin voi nähdä myös elokuvana, jonka ensi-ilta oli elokuussa 2013.


Pidän kirjassa melkein kaikesta alusta loppuun, erityisesti sinne tänne ripotelluista vitseistä, omalaatuisista henkilöhahmoista ja kirjan rikkaasta kuvailusta ja kerronnasta. Henkilöillä on kaikilla omat vikansa, mikä tekee kirjasta uskottavan ja helposti luettavan. Yksi lempihahmoistani kirjassa on Simon hänen typerien vitsiensä ja joskus idioottimaisen käytöksensä takia. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti