tiistai 21. tammikuuta 2014

J.L. Smith: Verivala

Vampyyripäiväkirjat 3 


Otava 2011
Fantasiakirja

Päähenkilöt:
Elena: Koulun kuningatar. Hyväsydäminen nuori vampyyri.
Stefan: Elenan poikaystävä. Ei juo ihmisten verta.
Damon: Stefanin omahyväinen ja salaperäinen veli. Saalistaa myös ihmisiä. Tykkää tappaa.

Sivuhenkilöt:
Meredith: Elenan pitkäaikainen ystävä.
Bonnie: Elenan ystävä. Selvännäkijä.
Matt: Elenan ystävä, joka luovutti Elenalle verta, kun tästä tuli vampyyri.
Katherine: Luultiin, että Katherine oli kuollut jo 1400- luvulla, kun hän halusi opettaa Stefanin ja Damonin pitämään toisista. Hän ei onnistunut ja pojat tappoivat toisensa. Nyt hän on palannut kostamaan pojille, koska he eivät pystyneet, koska he eivät pystyneet elämään loppuelämäänsä kolmestaan ja rakastamaan toisiaan.

Miljöö: Kirjan tapahtumat sijoittuvat 1990-luvulle Fell’s Churchiin.

Juoni: Kun Stefan löysi Elenan joesta, hän ei nähnyt muuta mahdollisuutta Elenan selviämiseksi, kuin muuttaa tämä vampyyriksi. Elenan uudesta elämästä tulee hieman hankalampaa, kun hänen täytyy pysytellä piilossa kaikilta läheisiltänsä. Vain hänen parhaimmat kaverit saavat tietää muutoksesta.
Kaupunki joutuu kauhun valtaan, kun koko kaupungin koirat hyökkäävät kirkolle Elenan muistotilaisuudessa. Vielä kun Bonnie oli juuri ennustanut: Kukaan ei ole sitä miltä näyttää. Ei kukaan!
Elena, Stefan ja Damon aistivat erilaista ja voimakasta voimaa Fell’s Churchissa. He lähtevät etsimään tätä Toista Voimaa. Etsinnöillänsä he päätyvät hautausmaalle ja siellä kostonhimoiseen vampyyriin.

Kirjan teema: Vampyyrit


Mielestäni kirja oli hyvä ja koukuttava. Damon on suosikkihahmoni, koska hän on salaperäinen ja kiehtova persoona, vaikkakin hieman hullu ja verenhimoinen.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti