torstai 25. lokakuuta 2012

Suzanne Collins: Nälkäpeli
Luonnonkatastrofit, kuivuus ja sodat ovat muuttaneet Yhdysvaltoja. Maa on jaettu vyöhykkeisiin, joita on 12. Joka vyöhykkeeltä lähetetään vuosittain tyttö ja poika televisio- ohjelmaan nimeltä Nälkäpeli. Heidät pannaan areenalle ja heidän täytyy tappaa toisiaan. Viimeinen eloon jäänyt on voittaja. Ohjelma on muistutus ihmisille, ettei maan hallintoa vastaan pidä kapinoida.

Päähenkilö on vyöhykkeellä 12 asuva tyttö, Katniss, jonka isä on kuollut kaivosonnettomuudessa. Äiti masentui onnettomuuden jälkeen ja Katniss alkoi huolehtia perheen ruuan saannista metsästämällä niin kuin hänen isänsä oli opettanut. Katniss on sisukas ja todella tarkka jousiampuja, mutta hän on välillä turhan äkkipikainen. Hänellä on pikkusisko, jota hän rakastaa enemmän kuin mitään muuta.

Eräänä vuonna, kun arvottiin taas Nälkäpeliin lähtijöitä, arpa osui hänen siskoonsa. Katniss ilmoittautui vapaaehtoiseksi siskonsa puolesta. Hän joutui jättämään vyöhykkeelle 12 äitinsä, siskonsa ja hyvän ystävänsä Galen, joka saattoi olla enemmänkin kuin ystävä. Toinen Nälkäpeliin lähtijä oli Peeta, joka oli rakastunut Katnissiin jo kauan sitten. Katniss ja Peeta esittävät TV:ssä paria, mutta Katniss ei ole varma kummasta hän oikeasti tykkää, Galesta vai Peetasta.
Miten käy, kun eloon jääneitä saa olla vain yksi?

Kirja on kirjoitettu kauniisti Katnissin näkökulmasta. Se kertoo hyvin miltä Katnissista tuntui joutua raakaan Nälkäpeliin ja kuinka hän selvisi siitä.
Minä pidin kirjasta kovasti, koska se oli koukuttava ja luin hetkessä kirjan kaikki kolme osaa. Kirjasta on tehty myös elokuva. Suosittelen lämpimästi!
Siiri 7c

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti