keskiviikko 31. lokakuuta 2012

Graalin vartija, Nuori temppeliherraMichael P. Spradlin

Kuninkaan soturit tulevat luostariin. Pyhän Albanin Luostarissa on orpopoika Tristan. Tristan ystävystyy yhden soturin Sir Thomasin kanssa. Päähenkilö on Tristan, joka on hyväsydäminen ja kiltti. Tristanilla ei ole vanhempia. 

Tristan on lyhyt ja hänellä on päällään risat vaattet.
Sir Thomaksen perheestä ei ole tietoa. Hänellä on päällään kiiltävä haarniska ja kilpi & miekka vyötäröllään. Hän on hyvin rohkea. Tarinassa seikkaillaan Pyhän Albanin Luostarissa, taistelukentillä, merellä & kaupungissa.

Tristan unelmoi, että pääsisi joskus kiertämään maailmaa ja näkemään eri paikkoja. Sir Thomas pyysi Tristania aseenkantajakseen, jolloin Tristan pääsee taistelukentille. Aluksi Tristan oli sitä mieltä, että ei oikein haluaisi tulla mukaan, mutta tajusi, että pääsisi siinä samalla näkemään maailmaa. Toinen soturi Sir Hugh, joka johti joukkoa ja oli vihainen siitä, että nuori orpopoika tulisi mukaan taisteluihin. Kun taistelukentällä kuningas tippuu hevosen selästä ja nuori Tristan tulee apuun ja lahjoittaa hevosensa kuninkaalle, että hän pääsisi pakoon kuningas alkaa kunnioittaa Tristania. Miksi Sir Thomas kiinnostui Tristanista?

Ihan hyvä kirja, jännittävä ja jossain kohdissa ihan hauskakin. Kirja oli ensimmäinen osa Graalin vartija -sarjasta.
à9/10 ß

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti