torstai 25. lokakuuta 2012

John Verdon: NUMEROPELI


 

 Kansi: John Verdon: Numeropeli
 

Muutama henkilö saa viestin, jossa käsketään ajattelemaan jotain lukua. Samassa kirjeessä sanotaan: kun ajattelet jotain lukua, avaa kirjeen mukana tullut pienempi suljettu kirjekuori. Kirjeen lopussa lukee: nyt tiedät miten hyvin tunnen sinut. Ja pienemmässä kirjeessä oli henkilöiden ajattelemat luvut. Kirjeen saaneet henkilöt saavat toiset kirjeet myöhemmin jossa heitä käsketään lähettämään shekki johonkin outoon postiosoitteeseen. Myöhemmin kirjeen saaneita henkilöitä alkaa kuolla. Kirjeen saanet henkilöt kuitenkin asuvat ainakin 200km päässä toisistaan. Loppu oli hämmästyttävä.
 
Kirjan päähenkilö on Dave Gurney. Hän on varhaiseläkkeelle jäänyt rikostutkija. Yksi uhreista on hänen ystävä, siksi Dave saa jutun tutkittavaksi. Dave on 47-vuotias. Hänellä on vaimo nimeltä Madeleine. Hän on rauhallinen ja älykäs. Hän on hyvä selvittämään yhteyksiä johtolankojen välillä.
 
Kirja sijoittuu New Yorkin osavaltioon. Dave asuu Walnut Crossingissa, joka sijaitsee New Yorkissa. Walnut Crossingissa on paljon vuoria. Ja se on lumessa koko kirjan ajan. Kirjassa vieraillaan myös Bronxissa ja Wycherlyssä. Kertojana toimii kirjan päähenkilö Dave Gurney. Tapahtumat kerrotaan hänen näkökulmastaan.

Kirjassa käytetään kirjakieltä, mutta välillä henkilöt saattavat kiroilla hämmästyksissään. Kirjan teemana on jännitys ja toiminta.

Pidin tästä kirjasta koska siinä oli jännitystä, toimintaa ja outoja tapahtumia.
Kirjan arvosana on 9.1 kommentti: