keskiviikko 24. lokakuuta 2012

Erin Hunter: soturikissat - Pimeyden hetki


 

Taistellaan muita uhkaavia klaaneja vastaan joita on 4 ja oman klaanin kanssa koetetaan selvitä mahdollisimman hyvin.

Päähenkilö on Tulisydän mutta klaaninsa päällikön kuoltua hänestä tulee klaanin päällikkö ja nimi muuttuu Tulitähdeksi. Kirja kuvailee Tulitähteä komeaksi kellanpunaiseksi kolliksi ja hän on Vatukkatassun mestari. Mestarina hän opettaa kaiken mitä mestarin on opetettava. Tulitähti on alun perin kotikissa mutta päätti lähteä metsään ja nyt hän onkin jo päällikkö. Hänen klaaninsa nimi on Myrskyklaani. Hänen tavoitteenansa on johtaa klaaniansa mahdollisimman hyvin niin kuin entinen päällikkö oli tehnyt.

Kaikki neljä klaania asuvat samassa metsäsää ja kaikilla klaanilla on omat alueet ja jos joku menee toisen klaanin alueelle siitä saattaa syntyä tappelu kahden klaanin välillä.

Kirjan näkökulma on lukijan näkökulmasta ja osiksi päähenkilön. Kirjan juoni etenee tämän sanonnan mukaan: ”Neljästä tulee kaksi. Leijona ja tiikeri kohtaavat taistelussa, ja metsä hukkuu veren valtaan.”

Kirjan teemaksi voisi jonkin ainen fantasia kissoista. Kirja ei ollut mikään maailman paras, koska siinä pystyi hiukan jo arvella koko ajan mitä seuraavaksi on tuloillaan. Mutta tuollainen kirja saattaa sopia toisille.

Jenna 7c

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti