torstai 25. lokakuuta 2012

Nikolaus Piper: Felix ja rahan lumo


 


Kirjassa Felix-niminen poika päättää eräänä päivänä tulla rikkaaksi ystävänsä Peterin kanssa. He aloittavat leikkaamalla nurmikoita ja kuljettamalla sunnuntai aamuisin sämpylöitä. Taloudessa heitä opastaa musiikkiliikkeen omistaja herra Schmitz ja pörssikauppias Matrha. Kuvioihin astuu myös tyttö, nimeltä Gianna. He saavat kesälomalla pikku tuottoja, ja tuotot kasvavat koko ajan. He ostavat Teletenavien osakkeita ja klarinetti kotelosta löytyy arvoituksellinen aarre, jonka omistajan Felix haluaa löytää.
Päähenkilönä kirjassa on 12-vuotias poika, Felix. Hän on ystävänsä mielestään liian kiltti. Hänen ystävänsä Peter itse on autokorjaamolla töissä ja on hieman tuhmempaa laatua. Felix on perheensä ainoa lapsi. Hänellä on äiti ja aamulehdessä töissä oleva isä. Isälle tulee myöhemmin töissä ongelmia.
Tapahtumat sijoittuvat Saksan pikkukaupunkiin 90-luvulla.
Kirjaa ei ole kirjoitettu minä kertojassa, mutta tapahtumat ovat Felixin näkökulmasta.
Kirjassa on taloussanastoa ja sananlaskuja rahasta ja rahan omistamisesta esim. ”raha pitää panna töihin” ja ”omistaminen on varkautta”.
Teemana voisi olla rahan käyttö, rahan ansaitseminen jne…
Kirja oli mielestäni opettavainen rahan säästössä ja käytössä. Juoni oli suunniteltu huolellisesti ja kirjan henkilöt olivat erilaisia ja persoonallisia.
Nelma 7c

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti