tiistai 25. syyskuuta 2012

Vampyyripäiväkirjat 4: Pimeän piiriJ.L. Smith: Vampyyripäiväkirjat 4 - Pimeän piiri (Otava 2011)

  Edes kuolema ei voi heitä erottaa.

Elena Gilbertin uhrautuu pikkukaupungin Fell´s churchin asukkaiden ja vampyyriveljesten Stefan ja Damon Salvatoren puolesta.

Elenan paras ystävä Bonnie alkaa pitää vampyyripäiväkirjaa ja saada Elenalta viestejä. Elena alkaa kertoa Bonnielle, mikä kuolemaakin kauheampi vaara on tulossa kaupunkia päin.

Elenan ystävät päättävät kutsua Salvatoren veljekset takaisin kaupunkiin.Veljekset olivat lähteneet kaupungista Elenan kuoleman jälkeen, josta on nyt kulunut noin puoli vuotta.

Kun veljekset saapuvat kaupunkiin niin kauheita alkaa tapahtua, ihmisiä kuolee ja Bonnie alkaa saamaan Elenalta enemmän viestejä kuin ennen, mutta kun Stefan saa Bonnien avulla Elenaan viimein yhteyden niin Stefan saa tietää kuka tämä mystinen tappaja oikein on. Hän on Klaus. Klaus on alkuperäinen eli hänet on luotu eikä häntä ole joku muu vampyyri tehnyt puremalla. Lopussa Stefan kukistaa klausin ja Elena palaa takaisin elolliseksi ihmiseksi eikä ole enää mikään haamu. Hänessä virtaa oikea veri ja häntä voi koskea. Elena on ihminen jälleen.

Kaikki Elena, Stefan, Bonnie, Caroline, Matt ja Meredith olivat jälleen yhdessä taas ja ikuisesti, paitsi Damon, joka oli lähtenyt yksin eikä aikonut tulla takasin tai sitten tuleekin, ei sitä ikinä tiedä...

Tämä oli hyvä ja mielenkiintoinen kirja. Siinä pääsee mukaan tunnelmaan kun lukee sitä ja niihin tunteisiinkin pääsee mukaan. Tässä tapahtuu koko ajan jotain mutta on sielä semmosia kohtiakin missä ei ole niin paljon tapahtumista, mutta se ei ole tylsä kirja. Siinä on selkeät juonet ja ei ole mitenkään ennalta arvattava ja kun alkaa lukea sitä, sitten ei pysty lopettamaan ennen kuin onlukenut koko kirjan. Ja kun on lukenut tämän osan, haluaa lukea sen jälkeen kaikki, koska se jää vähän niin kuin  kesken, ja sen jälkeen pitää lukea se seuraava osa että tietää miten se loppuu.

Tämä kirja sopii semmosille jotka tykkäävät lukea jännittäviä ja mielenkiintoisia kirjoja ja semmosille jotka osaavat eläytyä kirjan mukana.

Olen lukenut pari muutakin osaa tästä kirja-sarjasta ja olen katsonut tätä sarjaakin tv:stä. Haluaisin lukea seuraavankin osan tästä koska minua häiritsee, miten tämä loppuu ja haluaisin lukea kaikki muutkin osat ekasta vikaan ja katsoa vielä enemmän näitä sarjoja tv:stä.

Lisa 8g

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti