keskiviikko 26. syyskuuta 2012

Ilkka Remes - Hermes

 

Kirjan päähenkilöt

Kirjan päähenkilöinä ovat Aaro Korpi ja Niko, Aaro on 14-vuotias poika, Niko on 18-vuotias Aaron hyvä ystävä. Sivuhenkilöitä ovat Nikon serkku Anatoli Lahtinen, venäläinen Andrei Sabalin ja Oleg, joka on Sabalinin apulainen.

Juoni

Aaro ja Niko ovat Saksassa ostamassa mersua jonka he yrittävä myydä Suomessa voitolla. Mutta Suomessa paljastuu että he olivat ostaneet varastetun auton, joten he myyvät mersun pimeästi peitenimellä. Ostaja on Karl Mäyrä, joka onkin Venäläinen majuri Andrei Sabalin. Sabalin löytää että auto on varastettu ja päättää polttaa sen.

Vakuutusyhtiön työntekijät löytävät auton, ja saavat selville että auton laillinen omistaja on Niko, vakuutusyhtiön työntekijät uhkaavat Nikoa ja Aaroa vakuutuspetossyytteillä. joten heidän täytyy todistaa että he myivät auton Karl Mäyrälle.

Nikon serkku Anatoli suostuu järjestämään Karl Mäyrän kanssa tapaamisen ja he aikovat nauhoittaa tapaamisen,  he onnistuivat haastattelussa mutta he huomaavat että nauhuri jota he käyttivät, ei ollut mennyt päälle, heidän pitää sopia uusi haastattelu Mäyrän kanssa. Ja joutuvat mukaan jännittävään seikkailuun.

Kommentit kirjasta

Mielestämme kirja oli todella hyvä. Tapahtumapaikat ovat kuvattuja hienosti. Kirjassa myös jännitys pysyi yllä,  jolloin kirjaa lukiessa olo ei tullut tylsäksi. Kirjan henkilöt olivat hyviä, ja kirjassa ei takerruttu liikaa yksityiskohtiin. Kirjan kuvailu ja tapahtumat olivat lisäksi realistisia, kaikin puolin kirja oli loistavaa luettavaa vaikka emme usein lue kirjojakaan.

3/5

- Alex H. 8A
- Valtteri V. 8A

1 kommentti: