tiistai 18. syyskuuta 2012

Alicen seikkailut ihmemaassa


Lewis Carroll: Alicen seikkailut ihmemaassa
WSOY 2010Alice ihmemaassa oli ihana kirja. Oli mukavaa lukea se kokonaisuudessaan, kun ennen olin lukenut siitä vain lastenkirjaversioita.

Tarinahan kertoo Alice-nimisestä tytöstä joka on viettämässä iltapäivää isosiskonsa kanssa joen rannassa. Alice on pitkästynyt tekemisen puutteeseen ja on nukahtamaisillaan kunnes huomaa valkean kanin jolla on päällään liivi ja kädessä kello. Alice lähtee seuraamaan kania kunnes putoaa kaninkoloon josta avautui oikea ihmemaihmemaata ihmetellessään hän hukkaa kanin jota oli seurannut. Niin Alice lähtee etsimään kania ja tapaa matkallaan monenmoisia eläimiä, elukoita ja henkilöjä. Ihmemaassa Alice joutuu monenmoisiin seikkailuihin, niin iloisiin ja positiivivisiin kuin niihin ei niin iloisiinkin. Loppujen lopuksi kaikki kääntyy kuitenkin parhain, Alice herää joen rannasta siskonsa luota ja tajuaa kaiken tapahtuneen olleen unta.


Kirjassa oli ihanaa kuvailua ja käytetty kieli oli mukavaa luettavaa, pidin kovasti hahmojen repliikeistä ja sanonnoista. Alicella oli ihania lausahduksia. Hahmojen luonteet tulivat hyvin ilmi. Kirjaa oli myös kuvitettu, muutaman sivun välein oli aina joku satunnainen pieni kuva. Kirjan on kuvittanut John Tenniel ja suomentanut Alice Martin.

Jos joskus vielä jotain muutakin kuin sarjakuvia innostun lukemaan, niin varmasti luen myös Alice in Wonderlandin ns. kakkososan, Alice peilimaassa.

Siri 8a


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti