keskiviikko 24. lokakuuta 2012

Kymmenen pientä neekeripoikaa


Kirjassa kymmenen henkilöä kutsuttiin kirjeellä saarelle. Jokainen heistä tapettiin yksi kerrallaan. Saarella ei ollut muita henkilöitä, kuin nämä kymmenen, joten elossa olijat alkoivat pelätä, että murhaaja olisi joku heistä. Lopuksi mysteeri paljastui yllättävällä tavalla.

Päähenkilöitä oli viisi. Vera Claythorne oli nuori nainen, joka oli toiminut opettajana ja lapsenvahtina perheissä. Sitten oli herra Blore, joka oli varakas eteläafrikkalainen. Myös tohtori Armstrong oli kirjassa pääosassa. Hän oli maineikas lääkäri. Viimeisenä Philip Lombard, joka oli ollut retkeilijänä ympäri maailmaa.
Kirjan tapahtumat tapahtuivat Neekerisaarella, joka näytti siltä, kuin vedestä nousisi neekerin pää. Saarella oli moderni talo. Muuten saari oli yksinkertainen, tavallinen ja autio.
Kirjassa oli hän-kertoja, eli kirjailija itse kertoi tapahtumista. Kirjan teksti oli vähän vanhanaikaista, mutta silti kiinnostavasti ja hyvin kirjoitettu.

Kirjan teema oli jännitys tai dekkari. Se tuli esille murhissa, jatkuvassa jännityksen ja pelon tilassa ja tunteessa ja siinä, miten kertoja kertoi tapahtumat ja juoni eteni. Itse pidin kirjasta todella paljon ja aion lukea muitakin Agatha Christien kirjoja. Kymmenen pientä neekeripoikaa oli superjännittävä ja juoni oli loistava.

Ada 7c

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti