torstai 14. huhtikuuta 2016

Rainbow Rowel: Eleanor&Park

Ihana rakkaustarina ennen sosiaalista mediaa


Kirjassa on paljon vastakohtia jotka saavat miettimään elämää, ystävyyttä ja erilaisuutta. Kirja on kirjoitettu minä kertojana Park ja Eleanor kertovat vuorotellen asioista omalta kannaltaan, välillä on hankala pysyä mukana, mutta kirja on pakko lukea loppuun kun on kerran aloittanut.
Taekwondoa harrastava Park ihastuu koulun uuteen tyttöön Eleanoraan, jonka isäpuoli on alkoholisti ja väkivaltainen. Eleanoran perheellä ei ole ylimääräistä rahaa, hän pukeutuu omituisesti ja hänellä on punaiset hiukset, luokan kiusaajat ottavat hänet välittömästi silmätikukseen. Parkin perheellä on rahaa, Parkilla ja hänen pikkuveljellään on harrastuksia, kasetteja, sarjakuvia ja ruokaa. Park päästää Eleanoran viereensä koulubussissa ja he ystävystyvät sarjakuvien ansiosta. Vähitellen ystävyys syvenee ja he alkavat seurustella.
 Tätä teinirakkaus oli ennen Instagramia, Snapchatia ja muuta sosiaalista mediaa.
Kirjan alussa Park ja Eleanor eivät puhu mitään he vain istuvat bussissa vierekkäin ja lukevat sarjakuvia:
”Parkista tuntui että hänen pitäisi sanoa jotain. Aina hänestä tuntui että pitäisi sanoa edes jotain vaikka vain hei tai anteeksi, väistäisitkö. Mutta hän oli ollut liian kauan puhumatta kirottuaan ensi tapaamisellaan.”
Suosittelen kirjaa kaikille teinikäisille jotka pitävät romantiikasta ja kirjoista joiden tarinat voisivat oikeasti tapahtua.

Oona

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti