keskiviikko 3. helmikuuta 2016

Did I Mention I Love You? DIMILY – RAKASTAN

Estelle Maskame
Julkaistu: 2016
Nuortenkirja

Picture

Eden Munro on rohkea ja urheilullinen 16-vuotias tyttö Portlandista.
Ella on Edenin mukava ja huolehtiva äitipuoli, joka yrittää edesauttaa Edenin ja Edenin isän uutta suhdetta.
Edenin isä on suojeleva, mutta ei tahdo rakentaa uutta yhteyttä tyttärensä kanssa.
Tyler on Edenin salamyhkäinen velipuoli, jonka takertuva tyttöystävä sekoittaa pakkaa.
Eden saa myös kaksi itseään nuorempaa velipuolta Chase, 11 ja Jamie, 14.
Eden tutustuu Kaliforniassa myös uusiin ystäviinsä, Rachaeliin, Meghaniin, Jakeen, Deaniin sekä Tylerin tyttöystävään Tiffaniin.
Tapahtumat sijoittuvat nykyaikaiseen Kaliforniaan, Santa Monicaan.
Eden muuttaa äitinsä vastusteluista huolimatta isänsä uuden perheen luokse kesäksi Kaliforniaan. Siellä häntä odottaa äitipuoli ja kolme velipuolta. Vanhin velipuoli Tyler ei anna parasta ensivaikutelmaa Edenille, kun tämä saapuu naapuruston grillijuhliin raivoissaan. Eden alkaa tajuta, että kaikki Tylerin käytös voikin olla vain esitystä, jonka takana on jotain syvällisempää. Hän alkaa selvittää mitä tuon mysteerisen pojan päässä liikkuu ja alkaa tajuta, että on ihastunut tähän. Velipuoli antaa vastakaikua Edenin tunteille ja suurien rantajuhlien jälkeen sisarpuolten välillä mikään ei ole niin kuin ennen.
Kirjan teemana on kielletty rakkaus.
Lainaus kirjasta: ´Tuijotan Tyleriä epäuskoisena. Huulet tiukkana viivana puren hammasta ja mulkoilen häntä. ”Kaikki ei tule todellakaan olemaan hyvin”, töksäytän. Syljen jokaisen sanan ulos. ”Mikään ei tule olemaan hyvin, Tyler! Tämän jutun on loputtava.” ”Minkä on loputtava?” ”Tämän.” Heiluttelen alistuneena käsiäni ilmassa ja edestakaisin meidän välillämme. Minun ei olisi alun perinkään pitänyt päästää tätä menemään näin pitkälle. Nyt olen jo liian syvällä. Kolme imuttelusessiota liian syvällä. ”Sinulla on tyttöystävä, Tyler. En suostu olemaan petturi.” ”Et sinä olekaan”, Tyler kieltää tiukasti, mutta hänen suupielensä kaartuvat hymyyn. Hän ottaa muutaman askeleen minua kohti ja tarttuu kyynärpäähäni. Hänen ihonsa lämpö saa käsivarteni nousemaan kananlihalle, kun hän vetää minua lähemmäs.
Kirja on todella mukaansa tempaava ja hyvä. Suosittelemme kirjaa teini-ikäisille tytöille, jotka pitävät draamantäyteisistä rakkaustarinoista. Pidimme etenkin siitä miten kirjailija oli jättänyt myös lukijan omalle mielikuvitukselle tilaa. Emme malta odottaa tulevia osia, jotka ilmestyvät pian.
Noora&Viivi


HUOMIO!!! ÄLKÄÄ ANTAKO ÄITINNE LUKEA TÄTÄ KIRJAA AINAKAAN SIVULTA 313 ETEENPÄIN!

1 kommentti: