perjantai 29. tammikuuta 2016

Topi ja Rasseli

Anne Seppälä 
2012 
nuortenkirja 
Kuva 


Topi ja Rasseli -kirja on koiriin perustuva kirja, jossa kerrotaan koirien kommelluksista ja myös koirien ja ihmisten välisestä hyvästä ystävyydestä.  
Kirjan pää henkilöt ovat Topi ja hänen omistajansa Siru ja myös  Juuso ja heidän adoptoima koira. Siru on eläinrakas, huolehtivainen ja hän on aina niin positiivinenKun taas Juuso hermostuu helposti ja on hyvin kiintynyt koiraansa. Siru, Topi, Rasseli ja Juuso ovat myös naapureita jotka asuvat pienessä paikassa nimeltään Koivuranta. Koivuranta on pieni kaupunki, jossa kaikki ystävykset asuvat. 
Sivuhenkilöinä ovat Helinin kaksoset Veera ja Vilma ja varikset Jakke ja Joriini. Vilma ja Veera ovat hauskoja ja mukavia. Jakke ja Joriini ovat vain tavallisia ja rääkyviä variksia. 
Kirjassa Rasselin henki oli vaakalaudalla. Hän meni yhtäkkiä huonoon kuntoon ja kaikki huolestui. Ensin he luulivat sitä aivotärähdykseksi.    Kaveruksilla oli tehtävänään tehdä näytelmä koulun juhlaan. Juhlassa tapahtuu jotain hirveää Rasselin entinen omistaja ilmestyy juhliin vaatimaan koiraansa takaisin. 
Kirjan teema on ihmisten ja eläinten väline ystävyys/rakkaus. 
Aiheena on kun Rasseli sairastuu ja ystävykset yrittävät löytää Rasselin huonovointisuuden syyn. 
 Suosittelen kirjaa kaikille eläinystäville ja kaiken ikäisille, koska kirja on lyhyt niin se sopii myös juuri lukemaan oppineille. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti