maanantai 13. huhtikuuta 2015

Kirja jota tulet rakastamaan


Kaikki viimeiset sanat on John Greenin uusin nuorten romaani. Kirja julkaistiin marraskuussa 2014. Kirja on käännös kirjasta: ”Looking for Alaska”. John Green sai valtavan suosion kirjan myötä, ja on nyt yksi tunnetuimpia nuorten kirjailijoita.

Kirjassa nuori poika nimeltään Miles Halter (joka rakastaan ihmisten viimeisiä sanoja) lähtee sisäoppilaitokseen Culver Creekiin, Alabamaan. Miles rakastuu koulun seksikkäimpään tyttöön Alaskaan, hän saa kämppäkaveristaan Chipistä parhaan ystävän ja mukavan kaveriporukan näiden ansiosta. Miles tutustetaan kiellettyihin asioihin, kuten tupakkaan, viinaan ja kepposiin, mistä hän joutuu vastaamaan ”kotkalle”. Kaikki ei tosin mene niin kuin pitää. Lopussa Miles joutuu miettimään omia tunteitaan ja pohtimaan, mitä olisi voinut tehdä toisin.

Kirja oli loistava nuorille ja vähän vanhemmillekin. Joutui itsekin miettimään, mitä jos kaikki ei menekään niin kuin pitäisi. John Greenin kirjoissa on aina jotain kaunista ja koskettavaa, mutta silti yllättävän traaginen ja surullinen lopetus. John Greenin ”Tähtiin kirjoitettu virhe” sai suuren suosion ja leffan, joten en ihmettele, että John Green sai valtavan suosion samantapaisesta kirjasta. Kirja oli ehkä alussa sekava, ei tiennyt kuka oli kuka, mutta selkeni luettaessa. Odotan innolla leffaa, ja muita kirjoja, jota en ole vielä lukenut. Suosittelen kaikille nuorille ja lapsenmielisille aikuisille!

John Green, Kaikki viimeiset sanat. WSOY
Mari 8G


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti